by THEDA
Contact

0729.911.977
0721.810.270

Infinity Travel
pe Facebook

Newsletter

Inscrie-te acum la newsletter si vei primi toate ofertele InfinityTravel direct pe mail!
Informatii utile

Contract cu turistul

Informatii de calatorie

Modalitate de rezervare

Modalitati de plata

Protectia datelor
Ghid de calatorie

Aeroporturi din Romania

Ambasade ale Romaniei in alte tari

Ambasade in Romania

Companii aeriene

Conditii de calatorie in strainatate

Prefixe telefonice in Romania

Prefixe telefonice internationale

Servicii turistice > Turism extern > Circuite > Circuite Europa >

Circuit Georgia si Armenia


  Mareste

Circuit Georgia si Armenia


Continent: Europa

Perioada: Plecari 2018: 25.09
Plecari 2019 : 25.04, 18.09

Durata: 10 zile

Tip transport: Avion

Unitate de cazare: Hoteluri de 3*+ si 4*

Tarif: de la 1050 Euro/pers./pachet

Tarif detaliat:
Tip cazareTarif
Loc in camera dubla1050 Euro


Reduceri:
Supliment de single 250 €
Supliment 80 euro/persoana pentru plecarile din 25.04* si 18.09*

Nota:
- tariful este exprimat in Euro/pers./pachet

Descriere program:
Ziua 1. București – Tbilisi
Întâlnirea grupului de călătorie va avea loc la aeroportul Henri Coandă. De aici luăm un zbor spre Istanbul, unde avem escala, apoi ne vom îndrepta spre capitala Georgiei. Tbilisi, oraș așezat pe malul râului Mtkari, este cel mai mare din stat și a fost fondat în sec. al V-lea. Imediat după aterizare, avem transferul asigurat spre hotel. Capitala Georgiei are un farmec incontestabil, atmosfera locului amintind de un soi de “belle epoque” pe care odinioară l-a avut și Bucureștiul. Multiculturală, multietnică, dar în același timp cosmopolită într-un mod oriental, Tbilisi ne cucerește la prima vedere. Seara ai timp liber la dispoziție să pătrunzi în această atmosferă, cutreierând după plac străzile centrului istoric alături de un ghid. Cazare Hotel 4* situat central Tbilisi.


Ziua 2. Tbilisi
După ce savurăm micul dejun începem descoperirea capitalei Georgiei, Tbilisi, pe care, în ziua precedentă am avut bucuria de a o zări în treacăt. Istoria sa captivantă încă se simte chiar și prin semnele clare ale modernului. Muzee și teatre, galerii de artă, biserici și situri arheologice, băi termale cu sulf, strădute vechi cu atmosferă medievală, case superbe din alte veacuri, toate acestea împreună îi conferă orașului un farmec aparte. Am pregătit un program lejer, ce include vizitarea mai multor biserici din Tbilisi. Prima oprire este la Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, cea mai importantă biserică ortodoxă din Georgia. Vedem apoi Biserica Metehki, construită în sec. XII în preajma reședinței regale a ctitorului acestei așezări întâiul rege Vakhtang Gorgasali, a cărui statuie o găsim în zonă. După un mic popas, mai vedem Catedrala Sioni, Bazilica Anchiskhati si Turnul Clopotnita (secolul al VI-lea), una dintre cele mai vechi din oras. Apoi pornim pe un drum pavat cu cărămidă, spre băile de sulf. Spre final, ne oprim la Catedrala Sfânta Treime, după care avem timp liber la dispozitie. Opțional se poate urca cu telegondola să vizităm Fortăreața Narikala, una dintre cele mai vechi construcții de apărare din oraș. Spre lăsarea serii facem o plimbare pe principala arteră a orașului, Bulevardul Sota Rustaveli.

Ziua 3. Tbilisi – Mtskheta – Kazbegi
Mic dejun. Astăzi vizităm unele dintre cele mai vechi orașe din Georgia. Pornim spre Mtskheta, locul convertirii georgienilor la creștinism în anul 337, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici vizităm Catedrala Svetiskhoveli, care datează din sec. XI și Mănăstirea Jvari, (sec. VI.) un loc de o importanță majoră pentru credincioșii din această țară și care stă mărturile de secole pentru credința timpurie a creștinilor din această țară. Aici, panorama ne răsfață cu niște cadre spectaculoase pe care nu le ratăm cu camerele noastre foto. Itinerariul zilei ne duce mai departe În funcție de condițiile meteo, este posibil să putem observa Vârful Kazbeh, un vulcan stins cu o înălțime de 5047m, cunoscut sub numele georgian de Mkinvartsveri. Conform mitologiei grecești, de pe acest munte a furat Prometeu focul zeilor, fiind apoi pedepsit de aceștia. Aici ne suim în mașini 4x4 și țintim spre un loc cu totul aparte. Nu departe de pisc se află Mănăstirea Tsminda Sameba (Sfânta Treime) un remarcabil monument de arhitectură georgiană, localizată la 2170m înălțime. Cină și cazare în Kazbegi la hotel de 4*.

Ziua 4. Gudauri - Gori - Bojormi
Mic dejun. Ne indreptam catre orașul istoric Gori, locul de baștină al lui I.V Stalin, unde putem vizita un muzeu dedicat acestuia. Muzeul a fost închis după ce Georgia și-a câștigat independența, dar a fost apoi redeschis datorită numărului mare de turiști interesați de acesta. În muzeu se găsește o colecție de exponate legate de nașterea și copilăria dictatorului rus, dar și obiecte din timpul “domniei” sale până la moartea sa din 1953. De remarcat vagonul blindat de lângă muzeu, cel cu care a călătorit Stalin către Yalta pentru semnarea celebrului tratat cu SUA și Marea Britanie. De aici mergem spre Bojormi, o stațiune cu ape termale și parcuri naturale, recunscut în fosta URSS. Cazare hotel 5*.

Ziua 5. Bojormi – Vardzia – Yerevan
Începem ziua cu o deplasare spre Vardzia, un loc de o încărcătură istorică specială pentru georgieni. În timpul atacurilor hoardelor mongole, aici s-a construit un complex de fortărețe, mănăstiri și adăposturi subterane, georgienii profitând de rețeaua imensă de peșteri naturale. Găsim aici pe lângă Mănăstirea Vardzia și locuințe care puteau adăposti peste 6000 de oameni, crame, o cameră a tronului regelui Tamar, o clopotină, mai multe biserici și putem admira sistemul complex de irigații contruit în umră cu mai bine de un mileniu. După această incursiune în trecut, ne îndreptăm spre Yerevan. Tur de oraș panoramic și cazare Hotel 4* situat central în Yerevan.

Ziua 6. Echmiadzin – Erevan / Garni - Geghard
Începem ziua cu vizita la Echmiadzin “locul în care Iisus a coborat din Ceruri”, reședința patriarhilor armeni. Etchmiadzin este reședința Patriarhiei Armene, cea mai veche catedrală din lume, numit de locuitori „Vaticanul Armeniei”. După hrana sufletească, ne dedicăm plăcerilor materiale. dedicăm câteva ore vizitării capitalei Armeniei, Erevan. Orașul este printre cele mai vechi din lume, fiind cu 29 de ani mai vechi decât Roma, leagăn al unei civilizații străvechi. Astăzi este o îmbinare interesantă între nou și vechi, între cultura locală și cea occidentală, iar deși nu este un oraș foarte bogat, este cu siguranță un oraș extrem de viu. Începem turul orașului, care include Piața Republicii, Universitatea de Stat, Parlamentul, Palatul Prezidențial, Opera, dar și Parcul Memorial al Genocidului Armean, dedicat victimelor evenimentului din 1915. Tot aici se află și un muzeu al genocidului. Trecem apoi prin Piața Centrală de Mărfuri, pentru a cumpăra produse specifice zonei și printre care și o mulțime de fructe proaspete și uscate, toate deosebit de gustoase. Opțional putem face o excursie cu o vizită la complexul din Garni, construit de legendarul rege Tiridat I, în anul 77. Aici a fost reședința regilor armeni din dinastia Arkashide, până în sec. al III-lea. Astăzi complexul adăpostește un vechi templu păgân, încă intact, unicul din perioada precreștină a Armeniei, închinat zeului soarelui Mithra. Găsim aici și ruinele palatului și ale băilor regale, cu frumoase mozaicuri lucrate cu măiestrie în piatră de diferite nuanțe. Următoarea vizită este la Mânăstirea Geghard, unul dintre centrele spirituale de seamă ale Armeniei, care datează din secolele XII-XIII. Aici s-a aflat pentru mult timp sulița sfântă cu care a fost împuns Iisus. De aici plecăm spre Erevan, capitala Armeniei, unde ne vom și caza la hotel 4*.

Ziua 7. Khor Virap – Noravank - Sevan
După micul dejun, pornim spre Khor Virap, o așezare cu vedere spre Câmpia Ararat și vârfurile gemene ale Muntelui Ararat. Locul este faimos pentru că aici a fost încarcerat timp de 13 ani Sf. Grigorie Luminatorul, înainte de a-l vindeca pe Regele Tridates al III-lea de boala de care acesta suferea. Astfel regele s-a convertit, iar Armenia a devenit prima națiune creștină din lume. În prezent, Khor Virap este o destinație romantică populară. Muntele Ararat este și el încununat de legendă: se spune că aici s-ar fi oprit Arca lui Noe, așteptând retragerea apelor. Călătoria continuă spre Complexul Monastic Noravank, aflat într-un canion cu un peisaj bogat. Complexul este format din Biserica Sf. Karapet, Capela Sf. Grigore și Biserica Sf. Astvatsatsin.
Pornim spre Lacul Sevan, pentru ultima vizită la Mănăstirea Sevanavank, care a fost construita inițial pe o insulă a lacului. În anii 30, la ordinul lui Joseph Stalin, lacul a fost parțial secat pentru irigații, astfel că Sevanavank se află acum pe o peninsulă. Cazare hotel 3*.

Ziua 8. Dilijan – Haghartsin – Tbilisi
Mic dejun. Ne înviorăm cu micul dejun, pentru că și azi ne așteaptă locuri mununate. Părăsim frumosul Lac Sevan și pornim spre Mănăstirea Haghartsin, aflată în mijlocul unui peisaj pitoresc, desprins parcă din cărțile de povești. Facem un popas în Dilijan pentru a lua masa de prânz, apoi mergem către punctul de frontieră Sadakhlo pentru a reveni în Georgia. Vom fi transferați la hotel în Tbilisi.

Ziua 9. Tbilisi – Sighnaghi – Tbilisi
După un ultim mic dejun pe care ni-l servesc cu ospitalitate gazdele noastre, călătoria noastră continuă spre Sighnaghi, oraș străvechi cunoscut și sub denumirea de „orașul dragostei”, unde străzile pavate cu piatră și balcoanele clădirilor în stil vechi, georgian, inspiră o doză imensă de romantism. Vedem vechile ziduri de apărare ale orașului, vechea biserică Alzani și Muzeul de Pictură Niko Pirosmani. Din acest oraș așezat la o altitudine de 790m putem admira cu relaxare contrastul dintre versanții văii Alazani și crestele semețe ale masivului Caucazul Mare, ce străjuiesc valea. Spre seară ne întoarcem în Tbilisi, sortând amintirile culese în această superbă călătorie.

Ziua 10. Tbilisi – București
Sosire in Bucuresti cu multe amintiri frumoase.

Servicii incluse:
- bilet de avion Bucuresti – Tbilisi – Bucuresti, cu escala;
- taxe aeroport;
- 8 nopti cazare cu mic dejun si 1 cina in hoteluri de 4* si 3* astfel: 2 nopti cazare hotel 4* situat central in Tbilisi; 1 noapte cazare cu cina hotel 4*in Kazbegi; 1 noapte cazare hotel 5* in Borjomi; 2 nopti cazare hotel 4* situat central in Yerevan; 1 noapte cazare hotel 3* in Sevan; 1 noapte cazare hotel 4* situat central Tbilisi;
- transferuri cu autocar local aeroport – hoteleluri – aeroporturi
- transport cu autocar local conform itinerariului Tururile de oras, vizitele si excursiile din program
- ghizi locali pe parcursul programului
- biletele de intrare la obiectivele principale din program
- transport cu Jeep-uri 4x4 la Manastirea Tsminda Sameba din Kazbegi;
- insotitor roman de grup din partea agentiei
- asigurare medicala si storno.

Nu sunt incluse:
- bacşişuri: 40 usd/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale;
- taxa de viza pentru Armenia: 3.000 AMD (aprox. 5-7 Euro, se achita la frontiera);
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică) alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.

Informatii viza:
Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

Excursii optionale:
Excursie optionala la Garni si Geghard (tarif informativ: 20 USD/persoana se achita local) Tariful include: transport autocar, ghid insotitor, bilet de intrare in templul Garni
Croaziera de 40 de minute pe raul Mtkvari acompaniata de un pahar de vin georgian si program de animatie (tarif informativ: 20 USD/persoana se achita local).

ATENTIE!

Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri, sunt preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora sau sunt culese de noi la fata locului. Infinity Travel face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori.
Copyright © 2006-2018 Infinity Travel
Website by HTD
Home | Contact